fredag 13 januari 2017

Snöbollsbuske, Viburnum opulus 'Roseum' - en floristfavvo

En för mig ny variant av hjärtan på tråd (lyktranka)


Mitt lilla tips för den som har lust att "höra":
Köp snittblommor i en "riktig" blomaffär. Där har de nu blommande, drivna kvistar och andra blommor i pastellfärger som för tankarna till försommarflor.
Tulpaner i all ära men nog tycker jag att det är ibland lite enahanda...men, det betyder inte att jag själv inte skulle frossa i tulpaner. Jag menar bara att det finns även annat 😁 (Usch! Nu formligen tigger jag stryk 😱 )
Ställ blommor och drivna kvistar i vackra vaser och placera i fönstret. De piffar upp bland krukväxterna. Och, längtar du efter våren så ha för all del inte julblommorna kvar i de fönstren där du tittar ofta ut eller ser från matbordet.

 Ta en titt på andras favoriter hos Bland rosor och bladlöss
  
                 
                                               Н🇦🌿det 👏


28 kommentarer:

 1. Hej Anja!
  Amaryllisarna blommar fortfarande, två vita och en röd. Julstjärnorna är vita, så det går an. Mest av allt längtar jag till milda pastellfärger. Får gå ut på jakt efter lite lökväxter i kruka.
  Ha en fin helg/Marika

  SvaraRadera
 2. Blommor och kvistar ger verkligen vårkänsla. Fin arrangemang i fönstren. Måste erkänna att jag är dålig på att ordna med sådant.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte jag heller. Därför har jag skaffat två "fina" vaser, likadana fast i olika storlekar. Sätter ett par kvistar i den ena och en blomma i den andra = Voilà! Arrangemang ;-))!

   Radera
 3. Jo förvisso har jag väl tänkt tanken någon gång,få se om jag kommer till skott.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika roligt att få dela tankar ;-)

   Radera
 4. Så gör jag med . Köper någon eller nya kvistar eller blommor och sätter ihop med det jag har. Betydligt roligare än vanliga tulpaner och ändå gillar jag tulpaner speciellt i min trädgård.
  Trevlig helg/ Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. I blomsteraffärer ser kvistarna ibland helt förföriska ut så här års. Och, som sagd, vem gillar inte tulpaner ;-)? Även Bambi gillar dem - speciellt i trädgården ;-))!

   Radera
 5. Ja, det var friske stuefavoritter! Ja, akkurat nå trenger man en fin bukett og noen kvister...
  God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det behövs inte särskilt mycket för att skapa lite vår"feeling"... :-)

   Radera
 6. Håller med dig Anja, det finns så otroligt mycket fint i blomsteraffärerna :) Som "tur" är har mina "julblommor" blommat över redan så det ser lite vårligare ut redan i fönstren :) Nu kom det visserligen snö men har vi tur regnar den snartbort igen :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så ofta som folk håller med mig så att jag blir så glad när någon gör det ;-)! Vädret hinner vi inte tröttna så så omväxlande som det har varit;-)

   Radera
 7. Riktiga blomsteraffärer är absolut bäst. Fast kvistar driver jag ofta själv.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just snöbollsolvon är speciellt vacker i detta stadium. Den har jag inte i min trädgård så det får bli köpedito. Kanske skulle man faktiskt skaffa en...?

   Radera
 8. Här är det redan fullsmockat med växter i de få fönster där vi kan ställa krukor så några vaser kan jag tyvärr inte klämma in.
  Hoppas du är återställd nu!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det handlade bara om ett litet tips för den som har plats eller lust..;-)
   Nejdå. Denna sega jäkelskap trivs i min kropp ;-)

   Radera
 9. Jag älskar tulpaner...och rosor...och hortensior...och..... Ja, jag älskar egentligen ALLA blommor har jag kommit underfund med! T.o.m. röda trots att julen är över!!
  KRAM och god fortsättning
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem gör inte det?

   God fortsättning till dig med Susie!

   Radera
 10. Vet du, jag håller fullständigt med! I förrgår när jag fyllde år sa jag till Stefan att han inte behövde köpa tulpaner till mig som han alltid brukar göra till min födelsedag (det är lixom startskottet på tulpansäsongen
  här) för jag tyckte att det var bättre att vi åker till Ulriksdal nu i helgen och köper 4 (dyra!) tulpaner och några andra vackra kvistar. För hellre det än ett storpack av de tråkiga i storpack på ICA.

  Fast i dag slank jag in på Blomsterriket och hittade en slumpad bukett med 20 nästan helt utslagna dubbla tulpaner som jag slog till på. Och de blev hur fina som helst när de stöttades upp med lite kvistar av rönnspirean från trädgården :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag ser ett så här långt svar så ser jag till att sitta ordentligt för att riktigt lååångsamt få njuta av läsningen :-)
   Mitt svar får bli att tänk att jag känner igen mig! Det blir både och :-) Jag fyllde ju en vecka före dig och fick blandade buketter. Det enda blomman jag inte vill ha inne är den där vita, starkt doftande liljan.

   Radera
 11. Vackra fönster! Här har jag tagit in lite kvistar av kornellen med röda grenar och lite blåbärsris från skogen. Det är just nu när det är färglöst i trädgården som jag tycker om kornellen, ja egentligen är det anledningen till att den ens får finnas kvar.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. När snöbollsolvonet har givit upp tar jag också in egna kvistar. Korneller med både röda och gula kvistar är fint. Blåbär och lingon har jag redan i blom. Jag gillar den här "färglösa" tiden. Det är nu som den minsta färgklicken syns :-)!Jag hinner tänka och fantisera och läsa och googla - ja, "you name it" ;-)

   Radera
 12. Du har så rätt. nu är det dags att ta in några kvistar eller t ex blåbärssris från trädgården. Det blir fint tillsammans med tulpaner och andra snittblommor. Den här tiden brukar jag vara ordentligt trött på julstjärnor, alltså blomman och ställa dom lite undanskymt. Jag vill ju inte slänga den än så länge den blommar. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig blommar blåbärsriset riktigt fint just nu. Men, jag tror att jag får skaffa en egne snöbollsolvon så att jag slipper att betala de där hutlösa priserna framöver ;-) Tulpaner och blåbärsris är jättevackert ihop!

   Radera
 13. Jamen visst är det så. Håller helt med! Blommande kvistar är något alldeles speciellt. Just när jag slänger ut julen så är det tulpanerna som kommer in. Men dom är liksom bara startskottet. Närmaste veckorna kommer jag att besöka min favoritblomsterhandel som jag vet alltid har spännande saker att erbjuda. Vi har dessutom renoverat köket och jag bara längtar efter att få fylla det med härlig, vårlig blomsterglädje!

  Önskar dig en fortsatt skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken härlig tid du har framför dig! Lycka till!

   Radera
 14. Tulpaner är något väldigt svenskt och kanske andra länder. I UK förekommer de, men är inte alls så vanliga som i Sverige. Över huvud taget har man inte mycket blommor inomhus, kanske bara i samband med en bemärkelsedag. Inget i fönstren.
  Här i Spanien börjar en papegojblomma komma ut och det gläds jag åt.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckos dig som får sola dig under Espanjas sol så här års. Här hos oss går man inte så gärna ut mer än nödvändigt!

   Radera

Sidvisningar förra veckan