fredag 27 januari 2017Månadens bild(-er):
(Kanske tolkar jag veckans tema alldeles galet?)        
            Trender
             kommer och går.
            Min nyfikenhet för trender består.


Det är roligt att ha en liten yta vars utseende jag kan ändra hur ofta jag vill. Den finns i Krukträdgården - så klart - och i huvudsak på mitt showbord 😊!
Där, på en liten yta, tränar jag upp mitt "estetiska sinne" - efter eget tycke. Att ändra uttryck är inte så himla lätt. Det är ju inte bara att radda upp växter och prylar hur som helst, utan jag vill att arrangemanget ska beröra på något vis. Att man får lust att titta ordentligt. Hitintills har jag inte lyckats något vidare, men, jag gör ett nytt försök i år med årets trendtema GRÖN  från Blomsterfrämjandet. Och, jag har en idé...!
Faktum är att jag har en bra grund att fortsätta på om det inte inträffar en "fimbullvinter" helt plötsligt med lång, kall period. Så ser det inte ut de närmaste 14 dagarna.
Mitt bord får bli också föremålet för Månadens bild under året. 

Både prydnadsgräs och murgrönan har klarat sig fint tills vidare. Murgrönan har hunnit bilda en riktigt härlig kuliss. Får se om ett par månader hur den ser ut då om frosten har tagit den. Gräset klarar sig när den slipper bli blöt.


Januari, månadens bild(-er) 2017
När det är någorlunda milt ställer jag blommor som håller på att ge upp ut. Där håller de sig ytterligare några dagar.

Så här började jag 2016 årets tema Dark Forest. Men, jag tappade lite fokus under sommaren.Det var lite svårt att får till "forest" medan "dark" var lätt som en plätt.


Se veckans tema Månadens bild hos Bland rosor och bladlöss
                 
                                    Ha en toppenhelg!


                                                                                                              

22 kommentarer:

 1. Jag tycker din tolkning är jättefin. Lätt hänga med i dina tankar via text och bild.
  Så söt växt på den sista bilden.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 2. Visst blir dina stilleben fina! Skåpet med kronärtskockorna gillar jag, men tycker kanske att den orange plastflaskan (?) inte passar in.
  Jag gör lite som du, på mitt bord på trappan utanför ytterdörren. Just det där med att fotografera av det man gjort gör att man lättare kan analysera och se vad som blev bra och vad som inte blev det.
  Och ibland orkar man inte bry sig utan låter det bara vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den "orange plastflaskan" är i själva verket fem, mindre terrakottakrukor som blivit på bilden alldeles för grälla;-))!

   Radera
 3. Tycker alltid att dina bilder från krukträdgården är fina, en tolkning är ju just en tolkning och kan ju aldrig bli fel ;)Ha en fin helg/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte hur jag skulle tolka dagens tema och jag har inte tagit några "snygga" bilder i januari så jag länkar inte denna helg!
  Din krukträdgård är snygg och det kul med tema iarrangemangen. Jag gjorde oxå en Dark Forrest hörna men precis som du så rann det ut i sanden för helt plötsligt åkte nåt dit som inte höll färgen :)

  Kram på dig vännen!

  //V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så tråkigt det är att bo så långt ifrån alla inspirerande trädgårdar. Så roligt det skulle vara att få ge varandra lite installation-inspiration IRL! :-)

   Radera
 5. En årstids- och humöranpassad pågående installation har din krukträdgård utvecklats till! Ett konstverk som aldrig stelnar eller blir kuliss/rutin/slentrian. Själv kan jag bli ganska trött på att upptäcka att jag tar ständigt "samma" bilder av samma rabatter år efter år...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen i klubben Laila! Snacka om att jag känner igen mig i din beskrivning av dig själv.
   Då kan man ibland säga till sig själv att varför inte gå på andra sidan av objektet? Jag är sååå duktig på att ge goda råd men lever inte själv upp till dem ;-)!

   Radera
 6. Nej, jag har inget litet ställe som jag fixar och byter stil på efter mitt eget tycke. Men jag tror jag ska börja med det, tidigare har jag haft fullt upp med att fixa och ställa till hela trädgården.....Men att göra ett nytt vackert stilleben för varje månad eller årstid kan nog vara något för mig!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. På min tomt faller det sig liksom naturligt för det finns inget annat jag kan riktigt ha där.

   Radera
 7. Dark eller ej, vackert är det hur som helst. Älskar den nedersta bilden med din Anemonella thalictroides. Härligt med ett litet hörn att bygga upp något speciellt på. Har ingen sådan plats ute men fick funderingar,efter jag sett ditt inlägg, på att kanske göra ett speciellt temahörn i mitt uterum. Där ska jag fundera vidare. Det gäller att ha plats också när alla frösådder ska ut där.

  Önskar dig en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du bara anade hur kul det är. Åtminstone jag håller mig tillbaka lite när det gäller inomhus, men på denna lilla plats kan jag kosta på mig allt barnsligt roligt och byta ut den när som helst:-)!

   Radera
 8. Riktigt fint i din lilla hörna, med vackra arrangemang. Söta blommor, tror att de skulle frysa ihjäl här hos mig.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gör de hos mig med om det blir frost, men de var ändå på G att tappa sugen...;-)!

   Radera
 9. Så vackra bilder . Du har verkligen förmågan att arrangera och dessutom ta bilder som fullständigt förför. Du fick mig att köpa några fina små gjutjärnskrukor. Är mycket glad över dom, men ställde dom på lite olika platser i trädgården. I år sk jag försöka hitta en vrå, där jag ska försöka arrangera växter och prylar och jobba på att "träna mitt estetiska sinne" precis som du.
  Tack för inspirationen.
  Fortsatt härlig helg Ann-Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir alldeles generad över så mycket beröm. Roligt om jag kan inspirera dig. Det är helt otroligt hur man faktiskt utvecklar ett slag "seende" när man gör stilleben och sedan fotar dem. Man ser väldigt fort bristerna - och ev. fördelar.

   Radera
 10. Spännande att skapa en teaterhörna i trädgården där uppsättningen förändras. En idé som jag spar :)

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt om jag kan tillföra något...:-)!

   Radera
 11. Jag hoppas att jag också någon gång kommer så långt så jag kan lyckas göra fina installationer och arrangemang. Än så länga är jag kvar i "rensa-och-gräva"-stadiet i min trädgårdsbana. Men det betyder inte att jag inte tycker det är givande och inspirerande att se andras alster, snarare tvärtemot!
  Ska bli spännande att följa din krukträdgård under året!
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är jag också kvar i "rensa-gräva"-stadiet, det tar ju aldrig slut, men det kan man ändå inte hålla på med hela tiden. Du har förstås barn som tar annan ledig tid. Jag kopplar av mellan varven istället med annat. Sen är det ju så också att de allra flesta "seriösa" odlare fnyser åt sådant här pyntande. Huvudsaken är väl ändå att man trivs med det man håller på med och rättar sig inte efter vad andra tycker.

   Radera