torsdag 11 maj 2017
           Status quo
                                               eller
              Från Anjas Hill intet nytt
Att det inte händer egentligen något alls dessa dagar i trädgården är inte så konstigt med tanke på att natt efter natt smyger temperaturen nära nollstrecket.
Men, allt har två sidor. Till de bra, för min del, tillhör att trädgårdens skadedjur håller låg profil. Har inte sett ännu en enda liljebagge och endast en natt fick jag napp på både den spanska skogssnigeln och snäckor. Även vårens blomning håller i sig.
Annars är utvecklingen nästan stillastående och lusten att fotografera är minimal. Växthuset agerar skydds-och arbetsrum för känsliga växter istället för det sommaruterum det brukar vara så dags på året.
Mitt showbord ser tragisk ut. Växter från mars finns kvar i rätt uselt skick och något nytt är det ingen mening att göra ännu.
Men, det är ingen mening med att klaga. Vädret rår vi inte på och det är rätt skönt att sitta i det röriga växthuset och skola om växter. Så fort solen visar sig det minsta, vilket den gör varje dag - lite i varje fall - är det riktigt varmt och gott där. De mulna, regniga och blåsiga stunderna har jag värmefläkt på så att det går ingen nöd på varken de inneboende växterna eller mig.
Tomaterna tar sig bra och jag har till och med en gurka att skörda snart. 
Hade riktigt mysigt besök häromdagen av en god trädgårdsvän, Veronica, som fick jag en riktigt efterlängtad växt av nämligen rödkvanne, 
Angeliga gigas. Den skolade jag om omedelbums och hoppas nu att den växer fort som sjutton! Även annat smått och gott kom Veronica med, som jag har skolat om.
Tja. Nu gäller det att hålla tummarna för med vår- eller försommarlikt väder. Jag vill ju så gärna få växthuset i säsongsordning.


Nu behöver jag en vänskaplig dunk i ryggen och få höra att det blir bra vilken vecka som helst ;-))!

                                Ha det gott!

8 kommentarer:

 1. Ja, nog har det stannat till ordentligt i trädgården.
  En tjock skogssnigel klippte jag av på mitten igår och en del snäckor har jag klämt sönder.
  I köksfönstret börjar tomaterna trängas och vill bli omplanterade, men de får vänta.
  Kul med besök!
  pst...snart får jag också ett växthus att mysa i:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några av sniglarna är riktiga snigelhjältar som trotsar vad som helst för att komma åt någon av mina rariteter. Samtidigt som jag blir förskräckt så hyser jag även en viss beundran för deras livsvilja och -kraft. Så är det för oss levande varelser: Vi är beredda på många vedermödor för vår överlevnad.

   Radera
 2. Den här veckan har inte lusten infunnit sig. Men igår hjälpte jag mamma sätta ut tomat- och salladsplantor i växthuset. Och odlingslådorna är klara men jag vågar inte plantera i dem ännu. Fast liljebaggar har jag tagit flera av redan.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog en del som känner en otrolig längtan efter den riktiga våren/försommaren. Det är svårt att leva på tvådagarsvärme hur länge som helst.

   Radera
 3. Vad mysigt det ser ut i ditt växthus :) Ja någon lust att vara ute o trädgårdera finns inte direkt i denna kyla men det måste ju vända nu tycker jag, passar på att måla lite på vår nya bro men usch vad segt det går :( Får ha värmefläkt på för det är för kallt för att färgen ska torka :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju en välvillig tolkning av kaoset ;-)

   Radera
 4. Anja, det BLIR bra vilken vecka som helst! På TV sa vädertanten igår att ni där i en remsa på västkusten har sommar nu. Hoppas din trädgård hörde det också.

  För att vara ett skyddsrum ser det ovanligt trevligt och ombonat ut där i växthuset. Skulle gärna titta in för en pratstund om det inte vore så förbaskat långt att gå...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska det verkligen vara så svårt att tillryggalägga några mil...;-) Håller du på att bli gammal Laila, eller?! ;-))) Hehhee! Ä andra sidan - jag ska inte säga något om ålder...motigt även här. Inga mil numera ;-)

   Radera