torsdag 7 juni 2018

                                              Trädgårdsvardag
Min trädgård, mitt i vardagen, utan väntade gäster, är inte riktigt så fin som jag gärna vill göra gällande via bilder, som bara visar sådant som är i ordning. När jag går omkring och jobbar där störs jag själv egentligen inte av det osköna. Det är först när jag förevigat röran i bild som jag förstår varför jag måste lägga manken till att få saker klara innan någon får för sig att vilja tärdgårdsvandra här...;-) Det är ju inte detta jag vill att andra ska ta bilder på eller komma ihåg....;-) 
                     Idag gick jag upp klockan 4.45. Luften var frisk och lite kylig. Dofterna går inte med ord beskriva - de är bara så sanslöst otroliga - ja, ni vet ju själva. Går igenom i huvudet vad som ska bli dagens värv i trädgården. Allt går ut på att städa eller klippa häckar, vattna krukor  och växthuset. Men också att sitta och njuta av att ha trädgården. Det gör numera inte så mycket att allt är långtifrån perfekt. Man sitter liksom mitt i det levande Livet och påminns - ibland väldigt påtagligt - vad allt handlar om. Det handlar inte om min uppfattning om rättvisor. Det handlar bara om det flödet som heter Livet.Det gäller att fokusera på det som inte stör om man ska hinna njuta av trädgården mitt i städningen

Nej. Det här vill jag inte visa egentligen för någon ;-)Nej, det här vill jag egentligen inte visa för någon....men, det kommer att bli bra - kanske redan idag :-)? 

 Som tur är syns inte röran inifrån - mindre stressande helt enkelt 

 Nu ska jag ut och göra lite nytta och inte bara sitta och "filosofera" :-)


Ha det gott och tack för att du tog dig tid.
                      

12 kommentarer:

 1. Vet du! Jag tycker det ser ut som det finns nån där som älskar att hålla på i sin trädgård när man ser jordsäckar och annat framme. Det ser ut som det ständigt hålls på och grejas så man hinner liksom aldrig ta undan dom. Så tänker jag:)
  Men visst är det så att man hellre lägger ut en bild på det fina än det orensade eller den stökiga hörnan.
  Så du tyckte jag var snål med info...haha...
  Komposten hittade jag vid ett hus och trädgård vi tagit över och ska hyra ut. Gissa min glädje;))
  Ca.40-45 meter grävde vi.
  Nu ska jag också ut i trädgården!
  Ha en bra dag Anja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Merja! Kompost är guld i trädgården och det är klart att då ska den ha en så fin "ram" som den du har. Så makalöst vacker! Undrar bara i mitt stilla sinne hur man gör när man "tar över ett hus och trädgård" och hyr ut den sen ;-)?

   Radera
 2. Hej Anja!
  Lade ut en bild på Insta av mitt växthus, såg inte det andra, runt om. Kommentaren jag fick blev jag så glad av.

  //Vad trevligt det ser ut! Sprillans nytt växthus, skottkärran nyss använd, jordpåsar och vattenkannor! Bilden sprudlar av glädje!//

  Visst är det så, det får gärna synas på bilderna att någon tar hand om trädgården.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marika! Du har så rätt så! Egentligen tar vi för lite "ofärdiga" bilder, men jag själv kommer inte på tanken ens en gång - oftast! Kanske vill jag lura folk att tro att jag har trädgårdsslavar medan jag själv glider runt i blommig klänning , stråhatt och pekar vad som ska göras ;-)?

   Radera
 3. Så vacker text i dagens inlägg Anja !
  Det är precis vad livet handlar om - här och nu och det helt operfekta !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen Isa! Jag tillhör generationen "en liten gumma kan gno, gno, gno..." och det är svårt att ändra på det....;-)))

   Radera
 4. Det er godt å ta seg tid til å filosofere litt:-)
  vi har en stor hage, skal vise den fram, og ikke alt er som det burde. Men, det er bra nok... En setning vi må påminne oss om igjen og igjen. Og, i dag har jeg nytt å bare være i hagen, luke, vanne og bare nyte alt som vokser gror, og lever i hagen. Ikke minst bier og humler. En deilig dag:-)
  Nyt hagen/Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är lyckligt lottade som är två med samma passion. Så rätt att njuta av sitt paradis och lyssna på alla de vackra ljuden...det är ju så underbart!

   Radera
 5. Nog gäller det att ta vara på stunderna och njuta av livet och sin trädgård så som den är just nu. Önskar jag kunde kravla mig ur sängen lika tidigt som du för att strosa runt i trädgården en tidig morgon. Men egentligen är det ju bara att bestämma sig och sätta klockan på ringning.
  Ha det gott och njut av sommaren för så fort som tiden går är den bara ett minne blott.
  ZZZ
  Birgitta

  SvaraRadera