fredag 1 februari 2019
                                             

                                          Den 1 februari
           Vinterpoesi
Snö. Kyla. Riktig vinter som jag känner igen den. 
Träden fint snöklädda. Marken gnistrar till i solen som en dyrbar mantel.
Fåglarna trängs vid matningsplatsen. Ekorren skuttar runt i granen och äter skickligt av hasselnötterna som jag lagt ut. Katten spinner hellre inne än jagar ute. Lugnet råder trots eviga rapporter om "snökaos". I Göteborg är det alltid snökaos så fort det kommer mer än en halv centimeter.
Kroppen får ett extra gympass med snöskottning för att Maija måste ha små stigar att tassa på i trädgården. 
Just nu en vintersaga som det är svårt att sätta ord på. Ibland kan det vara nog att lämna orden och ta in en känsla.  


        Önskar alla en fin helg! Ta det försiktigt i trafiken!

Fler inlägg om vinterpoesi och annat hittar du i trädgårds-blogg-portalen TrädgårdsFägring

14 kommentarer:

 1. Javisst är det vackert ute, vi har knappt haft någon sol alls på jättelänge men naturen är vacker med granarnas snötyngda grenar. Löfte om snö så jag hoppas det kommer mera.
  Söt liten kurre du har fångat!

  Trevlig helg Anja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft omväxlande mulet och sol. Ja visst är det vackert och nyttigt för vår nordiska flora. Men Maija gillar det inte. Hon frågade mig om jag kunde göra små musskinstövlar åt henne om hon hämtade mössen...;-)...

   Radera
 2. Hej Anja!
  Nu börjar det snöa rejält, skönt att vara inomhus. Din ekorre är så söt, har skaffat en ekorrmatare för nötter, men den har inte kommit ut ännu. Det är vackert med ren vit snö.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt också när snön kommer i rätt tid...till skillnad från 2018.

   Radera
 3. Det är fint ute nu fast jag har bra mycket mer än en halv centimeter :) Men jag är van så det är inga problem. Ekorren var fin, väldigt röd och fin päls. Och visst behöver det matas på här och där.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har minst 2dm. Jag menar bara att GBG kan inte hantera snö i trafiken oavsett hur lite det kommer. Nu har det kommit "mycke" - kaos!

   Radera
 4. Det er så vakkert med snøen synes jeg. Jeg ville så gjerne ha besøk av ekorn jeg også, men her hos oss blir vi anmodet om ikke å mate fugler og ekorn pga av skadedyr....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet att vid mer tätbebyggda områden vill man inte att folk ska mata fåglar eller ekorrar. pga risken för råttor och möss. Men jag bor "mitt i skogen" och här har vi inte haft den typen av skadedjur. Skogsmössen kanske stjäl fågelmat på marken.

   Radera
 5. Sagolikt vackert har du i alla fall med ekorren som sitter i granen och allt. Här hade han nog blåst ner, halkat på isen och stukat både benet och svansen (och sen kanske blivit påkörd av en skåning med sommardäck).
  Ha en fin vecka /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor så att ekorren slipper bli skadad...och ingen kan ha blanka sommardäck här om man vill komma hem utan att behöva pulsa uppförsbacke i en och en halv kilometer.

   Radera
 6. Herlige ekornbilder :)
  Ingen spøk å kjøre bil nå... Alle må være forsiktige.
  God søndag!

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder på ekorren! Tycker det är svårt att hinna fånga djuren med kameran. Bättre med blommorna som står stilla;)
  Ha en fin ny vecka!

  SvaraRadera
 8. Snön är så vacker på bild, men när man kommer ut i ömsom -14 och ömsom +2 är det inte lika kul längre. Mysigt med ekorren, jag har två som rusar upp och ned för tallstammarna här, de gör mig så glad!

  SvaraRadera
 9. Så fina ekorrebilder. Vackert med snö, men....
  Ta det varligt!

  SvaraRadera