söndag 13 september 2020

September


                                            Hösten ryter till

             och slår ned som ösregn och hårda vindar.

Klorofyllen i grönskan avtar. Snart har vi "grande finale" av sommarsäsongen och den kompakta grönskan byter skepnad i sprakande färger. Måste säga att jag har alltid älskat hösten, när jag väl har insett att nu är sommaren över för denna säsong. Men, ännu står dofttobaken i full blom. Rosorna blommar och höstanemonen skimrar i rabatter. Detta år har varit rakt igenom konstig när till och med mina vita flox blommar fräscht och fint ännu. 

Snart blir det dags för mig att göra min årliga lilla insats för Botaniskas vänner. Jag expedierar lökpåsarna som medlemmarna har beställt i förväg. Alltid lika överväldigande att se dessa hundratals påsar som väntar på sin trädgårsplantering. Min egen beställning blev inte av för att jag hade glömt mitt medlemsnummer...men, kanske hittar jag i Botaniskas shop några. 

Här nedan följer några bilder - tja, endast en bråkdel av vad jag tog. De flesta bilderna blev så suddiga att de är inga att visa. 2018 fick jag veta vid en synundersökning att jag hade början till grå starr. Men, jag blev inte uppsatt i någon kö eftersom starren befann sig i sin linda. Nu är det däremot lite panik. Det har nog varit en delorsak till bloggpausen att inte riktigt kunna fotografera. Har svårt att få till det med skärpan. Att läsa bloggar är inte heller så lustfyllt eftersom allt måste förstoras till 175. Ska chatta med min vårdcentral i morgon för att få en ny synundersökning och att bli uppsatt i kö för operation. Om väntetiden blir lång blir jag nog tvungen att skaffa mig nya läs-och terminalglasögon och då får jag kanske mer lust att fota också :-).       Önskar Alla en trevlig vecka. Kanske får vi några somriga dagar.
                             Anja 

ps

Höll alldeles på att glömma TrädgårdsFägring - trädgårdsportalen för oss trädgårdsbloggare!

                                         ds

4 kommentarer:

 1. Tråkigt med din starr. Jag hoppas dem löser operationerna snabbt. Upplever att mina föräldrar fick tid snabbt. Oavsett så har det blivit väldigt bra för båda.

  Hoppas på sensommardagar nu när det regnat. Då kan jag få gjort lite mer därute :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina! Jag blir så glad när bloggvänner dyker upp med en kommentar!
   Starr är ju enkelt att åtgärda så att det bekymrar mig inte så mycket annat än just i sammanhang där man måste se bra så som vid fotografering.
   Idag var vädret så underbart att jag var bara tvungen och ta ett glas vin mitt på eftermiddagen...

   Radera
 2. Hej Anja!
  Hoppas det ordnar sig med tid för operation. Du har lyckats fint med bilderna ändå. Nu skall vi ha några fina dagar har de lovat, passar bra då jag skall plantera både hos mig och dottern.
  Ha det gott! Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Marika! Usch, så kallt det var i natt, bara 5 grader hos oss, men dagarna är fina. Nu är det roligt att plantera och även jag har skaffat lite ny vårblomning.

   Radera