onsdag 20 februari 2013

TRÄDGÅRDEN, DEN KONSTGJORDA NATUREN

 VÄXTMILJÖER I MIN TRÄDGÅRD, ( 2)

Mars, april

Öppna 'ängen' bredvid silverpäronlunden

Den här rabatten är extremt väl dränerad tack vare att grundvattnet ligger nära i denna del av tomten...
Dessutom har hela rabatten. även den delen där silverpäronet växer,,höjts med ca tre decimeter. Andra sidan pilstaketet min gräns mot grannen i söder,har de en naturlig damm, kanske efterlämning från tider då det fanns en sjö här. I denna lite vattensjuka miljön är pilstaketet perfekt.
I våras ville jag få denna del blomma mer om våren. Jag hade sedan tidigare nunneört av lite olika sorter,  ett par arter av stjärnhyacint, Camassia, vivor och julrosor förstås;)!
Ungersk tandrot och blekgul tandrot sprider sig bra där också. 
Nu har jag planterat även vit bollviva, Primula denticulata 'Alba' plus annat smått och gott.
Hoppas att vårängen blommar rikligt i år så att jag har något att visa om en månad eller så....:)!

Ha't!

8 kommentarer:

 1. Komeat pikkusydämet. Multa puuttuu tuo valkoinen.

  SvaraRadera
 2. Men Anja! Nu skriker jag faktiskt rakt ut av lycka av att se min "önskeprimula" Miss Indigo..... Bara namnet säger allt! Den ska jag försöka hitta därute i cybern!

  Silverpäronlunden..... Underbart namn! Jag längtar tills den dagen jag får möjlighet att gå i den lunden!

  Kram!? ;)

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, här blev man riktigt vårsugen.Många sköningar där, lite nunneört måste införskaffas här iår, jag har alldeles för lite vårblommning.Vivan var riktigt söt.

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig i föregående inlägg. Jag har också svårt för det färdiga som någon annan skapat. Trender, som kommer och går, och någon annan tänkt ut. Antagligen för att vi ska konsumera! Att ta lite hjälp är kanske sin sak om man vill det... Men det är väl tur att vi är olika! Så alla trädgårdsdesigners och andra har att göra. Jag tror att det är ett väldigt roligt jobb!

  kram louise

  SvaraRadera
 5. Mmmm her var det mye lekkert : ) Kom mai du skjønne milde!

  SvaraRadera
 6. Längtar efter vårblom så att det nästan gör ont i kroppen! Jag gillar den översta växten väldigt mycket, lite flikig och rufsig. Vad är det? Jag lyckas inte lista ut det. Och var trivs den? (Ja, ursäkta. Trött och seg i skallen).

  SvaraRadera
 7. Oj fint att se Miss Indigo att blomma. Jag har just skaffat den i hösten, hoppas att jag ska också ha blommor, fin ! Och också de andra är snygga.

  SvaraRadera
 8. Åååh så mycket fint VÅRIGT du visar! Längtar, längtar, men är bara Februari över så kan man känna att det inte är så långt bort!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan