måndag 11 juli 2016
                                                                                Samma, gamla visa:
            REGN!
Nu ger jag luft ordentligt åt min frustration: 
Jag är trött på det blöta! Jag hatar det! Snart får jag bli miljöflykting till östkusten. Rosorna möglar. Bladmassorna breder ut sig. Häckarna spretar.Dagliljor och andra perenner slår inte ut. Vatten! Överallt vatten! 
Jag har tappat humöret i detta eviga regnandet.Sommarkänslan tog slut från och med midsommaren hos oss.
Det är så många månader jag längtar efter denna ljusa årstid. Men, vi har det mörkt dygnet runt. Snart får jag skaffa mig en pannlampa för att orientera mig i trädgården mitt på da'n ;-))!
Jo, jag vet. Så här deppig får man bara inte låta.Än mindre sprida sitt dåliga humör. Men, bloggen är min och det är frivilligt att läsa.
 Ska inte dagliljorna blomma nu? Mina har bara små knoppar.


I denna torra rabatt trivs ändå några blommor. Här blir vätan en tillgång.


         Nästan två meter hög spira vakar över "ägorna".


   Som tur är bjuder även "grönskan" olika kulörer och nyanser.


Om inte det där utlovade högtrycket infinner sig snart här förstår jag mer än väl om inte en kotte har lust att komma på trädgårdsbesök på söndag.
Nu går jag och sätter på öronproppar (regnet dånar)och drar något gammalt över mig ;-((

                       Usch, så tråkigt!
                            Ha't!  

7 kommentarer:

 1. Oj,vilken frustration...
  Förstår om du är tröt på blötan. För att strö ytterligare lite salt i såren så kan jag berätta att här hos oss (på östsidan) är vi tacksamma när skurarna kommer ;)
  Håller tummarna för att högtrycket nu kommer och att du får fullt med besökare till din trädgård.
  Ser himla fint ut i trädgård på dina bilder iaf, trots regn och blöta.

  Allt gott!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. Det ser väldigt fint ut på dina bilder! Tror att växterna gillar regnet mer än dig. Förstår din frustration, skulle göra det samma. Idag höll vi på med sten sättningen runt rabatten trots regnet...man vill ju bli klar någongång.
  Hoppas du får många besökare på söndag!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tänk så olika vi ser på regnet.I går fick vi 7 mm och jag satt och log medan regnet öste ner.Vi har så otroligt torrt här hos oss.Så skicka hit lite av ditt regn så blir vi glada.Fast jag skulle inte vilja ha regn varje dag som det verkar vara hos dig.
  Ha det gott ändå mellan skurarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du Gunborg! Nästan 200 mm sedan midsommaren. Jag håller mig för både skratt och leendet ,-)! Nu finns det nästan inget "mellan skurar" ;-((
   Du får gärna ta resten av sommarens regn! Jag skickar allt till dig från och med idag ;-))!

   Radera
 4. Håller med dig fullständigt, är aptrött på detta regnandet :( Tyvärr kan man ju inte göra något åt det men det är ju en klen tröst. Dagliljorna gillar inte det här, visserligen blommar de bara en dag men i regnet blir det inte ens det :( Vi får verkligen hoppas att det blir en helomvändning och att alla regnmoln blåser bort :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Ciao! Io ho perso la testa per quella campanula! Il mio problema è che nel mio giardino la normale persicifolia si sdraia per terra con la pioggia ma la tua è magnifica e sembra anche bella compatta! La cercherò di sicuro! Si dissemina tanto anche lei?

  Un saluto e grazie per queste belle piante :)

  SvaraRadera
 6. Halloj Anja! Hade jag den där blåa fina blomman blommandes i min trädgård skulle jag strunta i om det (spö)regnade. Blått är uuuurflott!! Kram

  SvaraRadera