tisdag 13 september 2016
                 


                          800 kvadratmeter teater

Här finns huvudrollerna, birollerna, statisterna, divorna och kören.
Här spelas allvarsamma lekar, dramer och komedier och rena rama såpor. Här ljuder ljuv musik och ibland öronbedövande kra,kra. Kulisserna växlar med skådisarna. Alla får glänsa i tur och ordning i min teater.

Tänk så kul det är att få ta ut svängarna precis som man vill.
Har man vuxit upp i en rätt sträng miljö där man skulle niga för grannfrun när hon passerade på vägen och säga högt och tydligt :God dag och aldrig tala i vuxnas sällskap om man inte blev tilltalad är 800 kvm teater en revanschplats där det är jag som är regissören och
bestämmer reglerna för samvaron och talordningen även om det handlar bara om växternas och växtmiljöernas samspel. Men här finns i min fantasi en stark symbolik för en föreställning. Det är helt ljuvligt att ha makten att bestämma hur en liten miniatyr kan få spela huvudrollen :-) . 
Man skulle ju inte kunna tro att jag pratar om min trädgård, men jag kommer faktiskt ofta på att jag relaterar till teater när jag ordnar placeringen av växter.
Hösten är förvisso de höga perennernas föreställning där den som skriker högst får oftast uppmärksamhet.
Min lilla spegelhörna har blivit scenen för "feel good" pjäser. Sakta, sakta håller jag på att få till en föreställning som ger mig lugn där ljus och mörker samspelar i en positiv anda.


                  Ha det gott och tack för titten

8 kommentarer:

 1. Du ser verkligen ut att ha lyckats med den föreställningen. Har den något namn som stämmer in och vad kostar "biljetterna" ;)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Å så vackert.En lyckad föreställning.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 3. Du beskriver din trädgård så fint och målande - och det är inspirerande att se hur andra förhåller sig till sin trädgård. För alla har vi olika idéer och föreställningar om hur ens trädgård ska se ut. (Jag har då aldrig sett två exakt likadana trädgårdar!)
  Sen håller jag med om att en stor del av glädjen med trädgård är att man själv bestämmer. Ingen annan kan komma och tala om för en vad man ska göra. Det finns inga MÅSTEN i att vara trädgårdsfreak, man gör precis som man vill.
  Om man inte har en anhörig som lägger sig i förstås! Så det är egentligen väldans skönt med en av odling ganska ointresserad gubbe!! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig liknelse!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Visst är det skönt att kunna bestämma precis hur man vill ha det eller inte,fast i teatertermer har jag faktiskt aldrig tänkt :) Kul att tänka på det sättet :) Gillar ditt ansikte med det yviga "håret" jättemycket! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Kul liknelse och fin ide med ansiktet!! Gillade också att se före och efter bilderna i förra inlägget.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Där har du anslaget till boken! Sätt igång!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så har jag aldrig funderat men väldigt ofta förknippar jag min trädgård med lek. Och jag kan verkligen känna samma känsla som jag gjorde när jag var liten och lekte alla sorts lekar.
  Men du har ju sååå rätt!
  Teater är ju lek, på låtsas, att man kan bestämma lite vad som helst och sedan spela olika roller. I dag efter jobbet så gick jag ut i trädgården och tittade på en specifik rabatt och tänkte att: Om jag tar bort de där överblommade, så kommer den och den göra sig mycket bättre. Dirigera om lite, ändra spelplanen, göra om, ändra manus ;)

  Både teater och trädgård!

  Kram fina!

  SvaraRadera