onsdag 28 september 2016                                           En oförglömlig
                                                           SEPTEMBER

Varmt, soligt och knastertorrt enda tills igår. Björkarnas blad har prasslat gula och torra. Humlor, bin, sländor, blomflugor och fjärilar har sökt nektar i höstblommorna. Sensommarkänslan har varit påtaglig. Trots de soliga dagarna börjar skuggorna bli långa.I natt släppte dock regnet loss i ett trummande med tunga regndroppar ackompanjerad av kraftiga vindar som väckte mig ett antal gånger i natt.
Då känns det fint att ha Maija som trycker sin dunmjuka kattkropp alldeles intill och börjar nynna en spinnvisa för mig så fort jag vaknar till av nattens dånande väder.
En märklig månad i år. Bortsett från vädret har Wille nu återvänt hem i en liten urna med en skylt på sidan: Wille
Har inte riktigt lyckats att ta in allt som hänt runt vår Wille. Att denna vänliga kattpojke aldrig mer följer mig i trädgården känns ännu väldigt tomt och ovant och mycket sorgligt
.
     Clematis 'Aljunushka'och elefantmiskantus, Miscanthus x giganteus

Men, jag har Maija även om hon är betydligt mindre
trädgårdsintresserad än Wille. Hon är "fitnessfantast" och tränar jämt antingen i träden som akrobatisk gymnast eller på marken i 100 metersspurt i världsklass.


Trädgårdsgentiana

Vanligtvis är septembern för mig en månad av födelsedagfirande. Först var det min far som firades och numera mitt 23 åriga  barnbarn.
                                                     

           Två 19-åriga "jungfrur" - 76 år emellan

              


Skenkamelian gör sin höstliga show


                                   Lunddockans fröer är läckert förpackade             Taiwansk skugglilja blommar som bäst just nu


Idag ska jag ta mig i kragen - kanske, och plantera ca 20 olika sorters doftvioler som får tillsammans med julrosor och vårvivor förgylla våren och försommaren under kopparbjörken.

                         Ha det fint!
  

6 kommentarer:

 1. Här har det också kommit regn...lite... ca 7 mm bara. Men allt känns genast fräschare och inte så knastertorrt. Behövs mycket mera för att jag ska kunna flytta på några rosor... Som jag har planerat sen länge.
  Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 2. Tänk vad katter, precis som människor, kan ha så många olika karraktärer.
  Gissar att regnet är behövligt hos er. Här i Wales brukar det inte vara en bristvara, hi,hi!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Härligt inlägg som doftar gott av alla vackra blommor och som dessutom andas mycket kärlek till katten. Det är så fint med våra husdjur som betyder så mycket för oss och det är så ledsamt när dom lämnar oss. Tur att du har Maija..
  Jag skall också plantera lite men det blir bara tulpaner- och krokuslökar.
  Ha det gott��

  SvaraRadera
 4. Härlig höstfärg på skenkamelian! Undrar om purrande fitnesstokeri är typiskt för unga katt-tjejer? Vår Asta är också sådan :)

  SvaraRadera
 5. Ja visst har september varit helt fantastisk! Regnet natten till igår fick nog vem som helst att vakna, du milde vilket oväder. Att ha en spinnande katt tryckt intill mig är det jag kan sakna så det gör ont emellanåt, skönt att du har Maija :)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Ja, det har varit en härlig september¨... men det brukar det faktiskt vara här på ön. Jag blev lite småchockad - och väldans glad - när jag flyttade hit och upptäckte dessa långa och varma höstar.
  Din pappa och ditt barnbarn var faktiskt ganska lika på bilderna. Stämmer det i verkligheten?
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera