fredag 2 september 2016






                                  En underbar tid i trädgården
             Ett överflöd av färger, dofter och lummighet.

Här med en kamtjatka-azaleans blomma

Klockljungen borde ha blommat redan i ett par månader men är väldigt sen i år. Vi har helt enkelt saknat sol.

Rostflockeln hinner nästan aldrig blomma hos mig, men jag har den för den fina bladfärgen. Det räcker långt.


Nu har alla olika slags höstanemoner slagit ut.
Nu har alla höstanemoner slagit ut hos mig. Gillar deras generösa blomprakt.

Mitt lilla woodland, som visar prov på en trädgårdsägare som tror sig äga en park. Jo. För många och för trånga - typ ;-)! Men, börjar de irritera sig på varandra får väl grensågen såväl som sekatören börja "leverera" ,-). Än är det ingen panik så som jag ser det hela.

Svephortensian behöver nog äntligen - efter 10 år lite extra näring efter blomningen så att blommorna orkar visa lite mer praktfullhet nästa säsong.

Mitt roliga "vänstervridna" barrträd, kryptomerian 'Rasen-sugi', har kottar i år. Som små stjärnor i en gråbrun nyans.


                                                             Ha det gott och tack för titten!

7 kommentarer:

 1. Avundas dig alla höstanemoner, en växt som aldrig har velat vara i vår trädgård. Kryptomerians vridna stam o kottar blev jag förälskad i :)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Alltid lika roligt att se de olika växterna som får plats i din "park", vilken fin variation i färger och former. Dock måste jag säga att även vi som har stor yta måste fram med verktygen med jämna mellanrum.;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Kom just på att jag glömde skriva kommentar på det här inlägget. Blev så intresserad av din blåblommande rhododendron att jag förlorade mig i plantskolornas nätkataloger! Heter den något mer, den du visar?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här har jag "gjort själv" för länge sedan via en stickling. Kan inte minnas att den hade ett sortnamn. Annars, när du går till plantskolan/kollar katalogen så finns det en del namnsorter - alla så snygga. Min skulle kunna kanske vara den vanliga 'Blue Tit', men jag är ändå tveksam.

   Radera
 4. Hej Anja!

  Vilken överraskning att äntligen få se någon annan som har denna fantastiska och spektakulära kryptomeria i trädgården. Jag är överförtjust i växter som jag ibland kallar för fulsnygga men det är väl inte en korrekt beskrivning.

  Min kryptomeria heter `Rasen´ och kanske det är en annan variant än din men de snedvridna barren känner jag väl igen. Här har den vuxit till ett ganska stort träd, närmar sig väl 3 m snart. På gränsen till härdig här så det var en chansning, i vintras fick den lite bruna barr men återhämtar sig suveränt.

  Allt gott Anja!

  SvaraRadera
 5. Vakre høstdager er gull verdt! Vi har endelig fått litt sol her også :-)) Ønsker deg en fin ny høstuke!

  SvaraRadera
 6. Så fint! Här i min walesiska trädgpård tycker jag inte det är så myket just nu, föruton mina stora fuschiabuskar, förstår.
  Ha det bra!

  SvaraRadera