söndag 24 mars 2019





                                           Förväntan
Fåglarnas jubel mitt i vårfesten. Stressen för att hinna med allt före midsommaren. Jag och de befinner oss på ungefär samma, halvberusade stadiet av vår- och sommarförberedelser. 
Vi ska hinna under några korta veckor förverkliga den dröm vi närt under det mörka, halva året. 
Ibland kan drömmen vara så förrädisk att det vore nästan bäst att få stanna där...
Det är dock alltid lika spännande att vandra i trädgården. Med viss ödmjukhet ser jag hur "gamla vänner" sticker upp ur jorden.  Blomansikten som vänder sig mot solen i väntan på pollinerande gäster. Men, inte en enda förvirrad humla eller flaxande citronfjäril har jag sett ännu.
Snart kommer konsekvenserna av förra sommarens hetta och torka att visa sig. Har naturen läkt alla sår under vintern? 
För vår del har vi fått för mycket regn - igen. I skogen utanför vårt staket ser jag en våtmark som börjar likna en sjö, och som inte har funnits där under våra 21 år. 
Här följer en namnlös kavalkad av några blommande växter i trädgården. 

                   Det finns en trädgårds-bloggare-portal där du hittar många andra som berättar om sina trädgårdar.
                   Den heter TrädgårdsFägring
                   

16 kommentarer:

  1. Hej Anja!
    Vilka fina bilder, jag har inte börjat städa i trädgården, men det får bli idag. Solen skiner, det blir en fin dag, och det känns som att våren är här. Småfåglarna flyger av och an till holken. Ljuvligt.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Har just kommit hem till Spanien från ett Sverigebesök. Visst fanns det vårtecken, det alla väntat på, krokus. snödroppar, härligt.
    Önskar dej en skön söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lena! Ibland undrar jag hur ditt liv funkar ;-)! Du måtte vara mästare på att packa resväskor och boka biljetter :-) Dessutom äter du väl fler luncher i luften än på marken. Du verkar resa jämt :-)!

      Radera
  3. Ödmjukhet var ordet - känner igen känslan och glädjen som följer också. Det är ju långt ifrån självklart att få återse sina vänner.

    Ha det riktigt gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ödmjukhet är nog sådant man förstår sig på mer och mer med åldern. Något har man ju lärt sig trots allt ;-)

      Radera
  4. Visst är man både spänd, nyfiken, pirrig och förväntansfull inför våren. Den har ju iaf börjat väldans bra..... Idag fick jag också en förfrågan om jag ville vara med och visa trädgården i år igen, det var ju ett bra tag sen. Och istället för att säga ifrån direkt så tog vårkänslorna överhanden och jag bad den nya ordföranden i Trädgårdsamatörerna Gotland att återkomma när våren är riktigt på gång. Men jag vet ju att det där med att "det är OK im det är lite runt i hörnorna" glöms bort veckorna innan, så jag hade bestämt att inte vara med någon mer gång. Men, men.....den tidiga våren förstörde mina intentioner! *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt för dig att få visa trädgården! Lika bra att passa på medan man har orken att göra det fint. Det kommer att bli succé, ska du se.
      Tom jag har fått förfrågningar. Tackar nog nej. Orkar nog inte göra trädgården besöksfin något mer...

      Radera
  5. Visst blir man glad i hjärtat när de dyker upp igen, vårblommorna. Inget man kan ta för givet. Egentligen är det förskräckligt hur mycket man lagt ned i form av jobb och pengar på sådant som inte överlever av olika skäl. Tur att man är glömsk och har förmågan att glädjas åt det som lever!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är tur att man kan glädjas åt det som finns nu. Ibland försöker jag glädjas även åt sådant som har varit, men försvunnit - men så långt har jag inte riktigt kommit i min personliga utveckling ;-(...;-)

      Radera
  6. Takk for en flott bildekalkade!!
    Deilig med vår nå, enn deilig følelse:-)
    Eirin

    SvaraRadera
  7. Hej Anja!
    Du uttrycker dig alltid så poetiskt och dessutom har du kryddat ditt inlägg med en härlig bildserie av vårblommor som bara får mig att sitta här och njuta. Men "våtmarken" lät oroväckande. Här hade vi nog behövt mer regn.

    Önskar dig en fortsatt skön vecka!
    /Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag vet att på de flesta hållen i landet råder för låga grundvattennivåer. Jag fattar inte att vi fått så mycket. bara ett par kilometer från oss är det betydligt torrare.

      Radera
  8. Hej Anja!

    Så glad jag blir att mötas av en blåsippsbild när jag öppnar din blogg. Jag bor ju i blåsippeland men oftast är det just den tiden när trädgården kräver allt och jag hinner aldrig med den där turen för att njuta av blåsipporna.

    Jag befarar att torkan tog en del av mina blåsippssorter, några har tittat fram men långt ifrån alla - vi får se.
    Härlig och hoppfulla bilder du bjuder på, här har vi redan haft sommarvärme en dag.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla! Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att du får en sommar att njuta av!
      Inte alla mina blåsippor visar sig heller. Har bredvid det här beståndet en som heter 'Freckles', men kan inte se något...

      Radera